Putere

Câți dintre noi ne dorim să fim puternici? Câți dintre noi ne dorim să nu mai simțim nimic și să nu putem fi răniți? Câți dintre noi ne-am dori să fim destul de tari să ne iubim pe noi și să trecem cu nonșalanta pe lângă cuvintele și jignirile celorlalți? Ei bine, unii deja și-au împlinit acest vis, dar multi dintre noi visează la acea zi în care vor fi “puternici”. Dar oare s-a gândit cineva ca nu asta înseamna cu adevarat sa fi puternic? Suntem oameni, întotdeauna vom avea sentimente și mereu va exista ceva sau cineva care ne va putea răni. Nu cred ca avem abilitatea de a nu simți nimic ci doar de a ne ascunde sentimentele, iar asta, de cele mai multe ori, înseamna să fi un laș și cu toate că există riscuri, să nu-ți exprimi sentimentele înseamna să pierzi o alta şansă la a trăi.

De câte ori i-a fost cuiva frică de propriile-i sentimente? De câte ori i-a fost cuiva frică să se apropie de cineva doar pentru ca l-ar putea răni sau ar putea fi rănit? De câte ori i-a fost cuiva teamă sa-și exprime adevărata părere, fie ea una buna sau rea? Ei bine pana și acum îmi aduc aminte de câte ori mi-a fost mie frică să-mi exprim sentimentele și încă-mi este, dar niciodată nu voi înceta să-mi fac curaj și sa dau frâu flăcării puternice din inima-mi ce-mi spune s-o descarc. Şi cu toate că de cele mai multe ori, atunci când apăs pe trăgaci nu câștig ceva din asta, niciodată n-am să mă opresc din a mă exprima, ci întotdeauna ma voi perfecționa ca atunci când va sosi timpul să tragi, suferința să nu-și găsească locul în aceasta acțiune. Să nu-ți fie frică să spui cuiva ce te deranjează! Să nu-ți fie frică să spui cuiva că ți-e drag, cu toate că pare greu, probabil nu vei pierde nimic. Să nu-ți fie frică să încerci, fie vorba de sentimente sau vise, nu vei ști niciodată dacă nu încerci, iar dacă-ți dorești ceva cu adevarat tot ce trebuie să faci este să continui, chiar dacă n-ai reușit din prima, încă există șanse, încă există posibilități. 

Să fi puternic înseamna să te exprimi, întotdeauna cu adevărat, să-ți arați sentimentele reale, ideile și părerile. Să fi puternic înseamna să reușești să treci peste anumite eșecuri, plecări sau chiar depresii, indiferent cat de mult îţi ia. Să fi puternic înseamna să ști când să te oprești din a mai lupta dacă e în zadar, dar să nu renunti la lupta doar de la primele obstacole, mai ales atunci când merită să lupți. Să fi puternic înseamna să ai curajul de a-ți da o șansa, ție, chiar dacă uneori e posibil să-i rănești pe cei din jur, fiecare greșește și tu ai dreptul să fi înconjurat de persoane care sunt dispuse să ierte. Înseamna să-i ajuți pe ceilalți, să încerci să le fi alături pentru ca până la urmă cu toții ne dorim asta, cu toții vrem ca cineva să fie acolo pentru noi, cu toate că ajungem la un moment dat să nu mai avem încredere în nimeni. Ei bine, nu trebuie să ai încredere ca să ajuți și poate chiar să ceri ajutorul dacă ai nevoie, persoanele potrivite vor fi mereu acolo. 

Puterea înseamna iertare sau poate uneori uitare. Puterea nu semnifica ascunderea sentimentelor căci înțepăturile nu vor dispărea, ci vor fi acolo și-ți vor macină sufletul încetul cu încetul. Când ești puternic te poți bucura de lucrurile simple și poți fi fericit în orice moment, chiar și fără motiv, chiar și dacă în rest te simți de cele mai multe ori trist. Nu așteptam fericirea, pentru ca atunci când o așteptam s-ar putea să nu mai vina niciodată. Fericirea ne-o facem prin curaj. Puterea înseamna fericire, fericirea e în tine, mereu a fost.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s