Turistul Noptii de Katherine Marsh: pentru cei pasionati de fictiune si nu numai.

descărcareCa si cititoare inraita, pasionata de cartile fictive, una din cartile pe care am ales sa le citesc in aceasta vacanta este “Turistul Noptii”. Imi doream aceasta carte de foarte mult timp si, trebuie sa recunosc ca asteptarea a meritat, fiind impresionata chiar de la primele pagini. Nu mi-a luat mai mult de 24 de ore sa o devorez, iar datorita sentimentelor pe care a reusit sa mi le confere, vi-o recomand cu cea mai mare placere!


In primul rand, am remarcat originalitatea de care tanara autoare, Katherine Marsh a dat dovada, reusind sa combine armonios moartea cu dorinta arzatoare de a trai. Inca de la inceputul cartii m-am indragostit de inteligenta si curiozitatea nemarginita a personajului principal, Jack Perdu, impreuna cu care vom porni intr-o calatorie pe cat de interesanta, pe atat de primejdioasa alaturi de misterioasa Euri prin lumea fantomelor New York-ului.

Scopul initial al calatoriei este ca Jack sa-si gaseasca mama de mult pierduta, despre care pana atunci nu aflase decat ca-i parasi fara mila pe el si pe tatalui lui, dar cautarea nu poate fi nici pe departe usoara, in timp cititori afland odata cu personajele, secrete pe care nici nu ti le-ai putea imagina. Ceea ce m-a impresionat cu adevarat au fost detaliile despre lumea de dincolo si lucrurile pe care le ascunde acest abis deocamdata necunoscut in totalitate oamenilor de rand. Pe parcursul cartii putem observa legatura emotionala ce se formeaza intre Jack si Euri, acestia incearcand sa se ajute unul pe altul cu orice pret. 

Atmosfera alterneaza intre bucuria celor doi datorata invingerii fiecarui obstacol si tristetea, dorul regasite in sufletul fiecaruia, tanjind amandoi la un subiect aparent tabu pentru ei si anume, cautarea familiei. Facand diferenta dintre ce ar fi corect si ce si-ar dori, Jack se hotaraste sa renunte la cautarea mamei lui, moment in care apar noi indicii (si odata cu ele de asemenea noi obstacole), toate acestea dand curs unei intamplari miraculoase. 

Ne putem da seama inca de cand legatura dintre cei doi tineri devine mai stransa ca, nu numai revederea mamei este o prioritate pentru Jack ci si salvarea lui Euri ceea ce duce la cresterea semnificativa a suspansului in momentele finale ale cartii. 

In concluzie, consider ca “Turistul Noptii” de Katherine Marsh este o carte de nota 10, ce merita intradevar citita datorita originalitatii si noutatilor descoperite odata cu fiecare capitol. Va las voua placerea de a afla despre ce este vorba cu adevarat si de a considera daca ceea ce am spus aici este sau nu adevarat, spor la citit. 🙂

Advertisements

One thought on “Turistul Noptii de Katherine Marsh: pentru cei pasionati de fictiune si nu numai.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s