Loialitatea

Stim cu totii termenul “loialitate”, dar cati dintre noi stiu ce inseamna cu adevarat si mai ales, cati dintre noi stiu sa fie loiali? Pe scurt, loialitatea inseamna sinceritate, credinta si devotament fara de una sau mai multe persoane. Ei bine cu totii stim ca loialitatea ar putea fi, defapt, un intreg roman. In prietenii, in relatii, in familii, loialitatea este prezenta peste tot, dar de ce?

Pentru ca la baza ei se afla iubirea, iubirea si increderea pe care le nutrim la un moment dat pentru cineva. Si totusi nu e atat de simplu, nu iubirea si increderea inseamna tot, loialitatea consta si in ambitie si putere, pentru ca trebuie sa fi puternic pentru a fi loial.
Intr-o prietenie, indiferent cat de multi alti oameni cunosti, indiferent cati amici iti faci, indiferent ca poate mai ai inca 2 prieteni, niciodata nu tradezi prietenii, niciodata nu-i lasi sa se descurce singuri si mereu ii ajuti. Mereu ai incredere in ei, esti mereu acolo. Dar noi am uitat ca asta inseamna cu adevarat cuvantul “prietenie”, am uitat si-l dezonoram, folosind-ul la persoane care nu merita si care se numesc doar cunostinte. Nu mai stim sa fim loiali intr-o prietenie, nu mai stim sa fim cu adevarat prieteni buni. Si totusi spunem ca astace ceea ce ne dorim, caci uneori, cand suntem singuri, avem nevoie de un prieten.
Dar loialitatea in iubire, ce este oare? Ei bine, atunci cand iubesti pe cineva inima ta nu-l tradeaza. Cand te iubesti cu cineva va oferiti unui altuia libertate, liberatea de a experimenta, dar niciodata libertatea de a pleca. Poate ma insel, dar in principiu daca vrei sa iubesti si sa fi loial, e mai important sa nu parasesti persoana de langa tine, sa fi mereu sincer, sa fi mereu tu insuti si oricat de multe alte persoane te-ar vrea si oricat de multe persoane te-ar avea, sa te intorci mereu la cel caruia pretinzi ca-i esti loial. Pentru ca avem nevoie de siguranta, de cineva care nu ne-ar parasi, care cu adevarat ne iubeste.
Cam asta inseamna defapt loialitatea, dar depinde de fiecare suflet, de fiecare om ce intelege prin adjectivul “loial” si cel mai important, daca stie cum sa si-l insuseasca.
Fiti loiali, nu pierdeti ce iubiti, indiferent daca sunt vise si asteptari sau persoane. Avem o viata de trait, n-o putem pierde aievea.

Advertisements

2 thoughts on “Loialitatea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s