Top 5 cele mai bune serii de carti (fictiune)

Hunger_games1. The Hunger Games – Suzanne Collins

Cu toate ca si ecranizarile pot spune ca sunt un adevarat succes, avand milioane de vizualizari datorate muncii, ambitiei, dar si echipei care a reusit sa le puna in scena, intotdeauna cartea va fi mult mai buna decat filmul. Detaliile pierdute odata cu relalizarea filmelor sunt intradevar uimitoare, personajele fiind descrise mult mai bine in carti, iar nivelul de suspans fiind mult mai ridicat. Evenimentele sunt si ele putin diferite aducand o alta atmosfera mai captivanta in sufletul cititorilor. Recomand cu placere trilogia “The Hunger Games” si sustin cu tarie ca, daca ai vazut filmul, ar trebui sa incerci macar sa citesti si cartile. Te vor impresiona mai mult!

deathly-hallows2. Harry Potter – J. K. Rowling

Am citit celebra serie de carti “Harry Potter” cu doua luni in urma si sustin ca pot impresiona atat adolescenti cat si adulti a caror inima a mai ramas inca de copil. Faptul ca autoarea a reusit sa scrie 7 volume pe aceeasi tema, fara aberatii si reusind sa captiveze cu fiecare capitol in parte, mi se pare un adevarat succes si imi arata ca, cu putin talent si cu foarte multa munca poti face ca o simpla poveste sa devina un “Must Read” a multora dintre noi. Nu voi descrie mai mult aceasta serie de carti intrucat sentimentul general pe care l-am avut inca de la primele cuvinte a fost de placere, iubire, sete de a citi mai mult iar in rest m-a lasat cu adevarat fara cuvinte. Pana la urma unele carti pot ajunge legende, fiind bine primite in biblioteci indiferent de cat de vechi sunt.

blue-bloods3. Sange Albastru – Melissa de la Cruz

Avand in vedere ca vampirii au ajuns extrem de populari, regasindu-se in tot mai multe carti din tot mai mult biblioteci sau in tot mai multe filme si seriale, Melissa de la Cruz s-a gandit sa ne spuna propria ei viziune despre aceste creaturi mistice in seria de 7 volume “Sange Albastru”. De la un subiect general si extrem de celebru, autoarea transforma povestea vampirilor in ceva nou si diferit de restul povestilor. Accentul este pus pe detalii datorita carora, ceea ce se considera a fi ocult este combinat cu usurinta chiar, cu religia si istoria ei. Pe langa SF, iubirea, dragostea interzisa, familia si prietenia sunt lucrurile care completeaza volumele, facandu-le usor de citit chiar si pentru cei care nu au neaaparat o afinitate spre creaturi fabuloase/ SF.

Shatter Me 0711114. Atingerea lui Juliette– Tahereh Mafi

Daca din celelalte serii ai invatat ca prietenia este cel mai important lucru si ca daca ai pe cine trebuie langa tine vei reusi sa faci orice, sau ca ar trebui sa iti dai silinta in a-i ajuta pe cei apropiati tie, sau ca ar trebui sa lupti mereu pentru ceea ce-ti doresti, “Atingerea lui Juliette” pe langa restul te invata ce inseamna cu adevarat sa fi diferit. Scrisa sub forma unui jurnal, descrie viata unei fete relativ inocente, dar care s-a nascut cu un dar extrem de rar si anume, o atingere fatala. Pe langa volumele principale, cele secundare iti ofera posibilitatea de a cunoaste fiecare personaj principal in parte si de a descoperi diverse versiuni de vizualizare a evenimentelor, fapt care reuseste sa arate ca nu toti gandim la fel si ca uneori ar trebui sa incercam sa vizualizam totul in ansamblu deoarece fiind subiectivi am putea gresi. Nefiind o carte tocmai obisnuita, ideea principala nu este tocmai regasita in temele generale. O recomand cu placere si consider ca, fiind o carte originala exista sanse destul de mari sa nu-i plictiseasca pe cei ce se hotarasc asupra citirii ei.

Born-At-Midnight-image-born-at-midnight-36262899-1066-16005. Shadow Falls – C. C. Hunter

Dupa parerea mea, insusi titlul “Cascada Umbrelor” te poate atrage sa citesti aceasta serie. Cu toate ca este vorba despre adolescenti cu puteri supranaturale printre care vampiri, vrajitoare, zane sau chiar si telepati, cartile reflecta caracterul uman si in mare parte perioasa adolescentei in care majoritatea dintre noi incearca sa se regaseasca pe ei insisi. Cum stim cu totii ca o carte in care te regasesti si din care ai putea invata chiar foarte multe lucruri despre viata ta este mai atragatoare decat una normala, seria se adreseaza in general generatiei tinere avand ca teme descoperirea personalitatii proprii, idee ce este transmisa indirect spre cititor prin motivul supranaturalului, relatiile adolescentine (dragostea sau prietenia), dar si problemele de familie cu care ne-am putea confrunta. A meritat toata atentia mea atunci cand am citit-o si, cred cu tarie ca ar putea castiga un loc nu numai in biblioteca voastra ci si in inima.

P.S.: Nu toate cartile au fost traduse in romana, dar pot fi gasite cu usurinta in limba engleza in format pdf. Sper ca v-am convins sa le incercati, sport la citit.

Advertisements

2 thoughts on “Top 5 cele mai bune serii de carti (fictiune)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s