Maturizare…ca la 18 ani

Pentru mulţi, 18 ani este vârsta la care adevărata viaţa abia începe. Eşti major, primeşti anumite responsabilităţi, dar totodată scapi de regulile părinţilor cicălitori. Cu alte cuvinte, te maturizezi, trăieşti. Totuşi, cu toţii ştim că n-ai să-ncepi cu greutăţile chiar de o vârstă atât de fragedă, vei încerca mai întâi plăcerile vieţii “de adult”.

Călătoriile, nu numai că sunt un mod bun de a te distra ci de asemenea, te pot face să vezi viaţa cu alţi ochi. Îţi pot arăta atât ceea ce ai ratat de-a lungul vieţii, dar poţi avea de acum înainte, ca de exemplu, faptul că-ţi iei viaţa în propriile mâini este o provocare.
Această vârstă, nu numai că vine “la pachet” cu anumite responsabilităţi, dar şi cu anumite necesităţi, iar eu am ajuns să dispun de una dintre ele chiar de ziua mea. Mai exact, cadoul meu era o maşină. O meritam, simţeam din plin faptul că va rămâne mult timp la îndemâna mea oricând voi fi având nevoie, ceva o făcea să fie perfectă pentru mine, iar asta mă bucura enorm. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că era noul model Toyota, Agyo. Avea un design aygo10-300x200îndrăzneţ şi se potrivea cu gusturile mele, dar abia după începea adevărata “testare”.
Extremista din fire, nu am ezitat nicio secunda şi am început imediat voiajele mult dorite. Iubeam la maşina mea accesibilitatea de care dispuneam având propriu meu mijloc de transport. Nu mai strângeam bani pentru trenurile ce avea adesea întârzieri şi/sau defecţiuni tehnice în timpul călătoriilor, datorită sistemului neglijent. Vizitam intreaga Românie fără niciun fel de problemă şi eram unde voiam exact când voiam. Azi plecam la Piatra Neamţ, iar în seara zilei următoare puteam fi în drum spre Oradea şi poate mai luam şi nişte prieteni cu mine.. Fu cu adevarăt o vară plină de viaţă, iar pentru că aerul îmbietor de distracţie se simţi şi după sfărşirea ei, mi-am dat seama imediat ce înseamnă sloganul “Go Fun Yourself!” şi anume, să poţi face ceea ce-ţi place şi ceea ce te poate ajuta să te dezvolţi fără a depinde de autobuze!
Dar, pe langa amintirile pe care noua mea maşină mi le oferea pe parcurs, faptul că era sigură, iar combustibilul consumat nu-mi părea a fi atât de scump la acea vreme, m-a ajutat enorm. Dar, cum tot ceea ce e frumos are un sfârşit, acela pentru minte fiind facultatea,  am rămas totuşi cu nişte amintiri cu adevărat veritabile, care-şi vor avea locul în memoria-mi, mult timp de acum încolo.

Am mai rămas de asemenea şi cu o maşină ce-mi este extrem de utilă, plimbându-mă peste tot cu ea atunci când am nevoie, iar ca o pasare călătoare, n-am renunţat înca la migrarea spre alte destinaţii în momentul în care reuşesc să prind “un zbor”, cu alte cuvinte o mini-vacanta, iar dacă în primul an am vizitat aproape toate punctele turistice din România, cred că e vremea să dam o tura şi prin tările străine. O noua locaţie ar fi Olanda, şi poate pot ajunge acolo, împreună cu familia mea deoarece maşina nu-mi e accesibilă numai mie, chiar de Crăciun…pentru ca Agyo nu mă lasă să stau acasă nicio secundă!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s