Asigură-te că trăieşti sănătos.

Dacă am vorbit deja despre cum să te fereşti de microbi, aş vrea să vorbesc şi despre cum să îţi asiguri sănătatea. Nu mă refer la ce tratamente trebuie să urmezi în cazul în care contactezi vreo boală, sau la ce instituţii să mergi, mă refer strict la o asigurare de sănătate şi nu orice fel de asigurare.

Observ în ultimul timp că tot mai multă lume se plânge de faptul că asigurările de sănătate nu îi ajută. Sunt nevoiţi să plătească sume exorbitante atunci când au o problemă şi apelează la doctori, intervenţii chirurgicale sau internări şi chiar şi aşa, nu sunt mulţumiţi de acestea întrucât majoritatea medicilor români îţi tratează condiţia cu nonşalanţă în caz că nu scoţi ceva în plus din “portofelul fără fund”. Ne plângem, dar nu suntem în stare să luăm măsuri drastice? Până la urmă e vorba de sănătatea noastră pe care nu o putem neglija. sau cel puţin nu ar trebui având în vedere faptul că este exact ceea ce facem de obicei.

A ne lupta cu morile de vând nu este neaapărat o soluţie, sau cel puţin nu una la îndemână. A ne schimba stilul de viaţă, este. Ca să vă explic care ar fi ideea mea de salvare, o să vă enumăr câteva lucruri pe care ni le dorim cu toţii, sau de care avem nevoie.

Pe măsură ce creştem suntem predispuşi la anumite lucruri peste care nu putem trece cu vederea şi de care trebuie să ne protejăm, anumite boli pe care le putem contacta odată cu vârsta, dar dacă acestea, odată contactate, se agravează din ce în ce mai mult şi te distrug pe parcurs? Atunci, avem de ales să luptăm şi să ne rezolvăm problemele, sau să trăim în agonie, în cel mai bun caz să ne aşteptăm sfârşitul. Şi cum putem lupta fără puţin ajutor?

Sănătatea nu se învârte doar în jurul unor intervenţii chirurgicale mici în caz de accidente ce-ţi pot cauza injurii destul de mici, ci cuprinde şi boli foarte grave care necesită tratamente extrem de costisitoare, accidente de maşină ce ne pot marca pe viaţă şi operaţii care se pot realiza doar în anumite tări europene. De aceea, avem nevoie de acoperire internaţională şi îngrijire medicală oriunde în lume, poliţă de asigurare destul de mare care ne poate acoperi spitalizarea şi alte costuri asociate, tratamente pentru boli incurabile dar recuperabile şi acces la orice clinică din lume. Astfel, alegerea unei asigurări de sănătate internaţională, de la o asociaţie privată este exact ceea ce avem noi nevoie.

Cât de important este pentru tine să ştii că atât tu, cât şi cei dragi ţie sunteţi acoperiţi de o asigurare, având acces la intervenţii oriunde în lume şi că nu veţi plăti sume exorbitante în acest caz? Gândindu-mă serios la aceste lucruri, am început să caut ceva convenabil pentru mine şi familia mea. Am descoperit că MediHelp îţi pune totul la dispoziţie, aşa că m-am interesat mai bine şi am găsit şi planul de asigurare Superior Plan. De ce îl consider ca fiind o alegere mai bună faţă de celelalte? Deoarece are în vedere planuri de asigurare 100% adaptade nevoilor noastre ce includ o limită de acoperire a poliţei de 2.5 milioane €, centru de asistenţă valabil 24/7, preţuri accesibile, rapiditate şi eficienţă, beneficii pentru transplant, condiţii cronice, consultaţii cu un specialist şi acoperirea tratamentului pentru cancer, acestea fiind doar câteva dintre avantaje, dar totuşi şi cele ce ne pot ajuta cel mai mult.

Nu putem sta la nesfârşit plângându-ne de faptul că nu suntem mulţumiţi. Vom fi mulţumiţi atunci când vom realiza că viaţa noastră este exact cum ne-o facem noi, iar ea poate fi exact aşa cum ne-o dorim, noi trebuie doar s-o împingem puţin de la spate. Nu putem aştepta pur şi simplu fără a lua cel puţin o măsură de precauţie, crezând că nimic, vreodată. nu ni se poate întâmpla şi nouă. Cu toate că susţin faptul că trebuie să fim optimişti şi prefer să spun că nu e bine nici măcar să ne zboare gândul la probleme şi greutăţi, uneori acestea sunt inevitabile, sau chiar întâmplătoare. Nu vei şti dacă vei fi tu cel căruia i se va întâmpla ceva rău sau va fi un apropiat ţie, de aceea trebuie să fi pregătit din timp căci ne dăm seama că avem nevoie de un lucru exact atunci când nu îl deţinem. Să trăieşti este poate un privilegiu, aşa că mai bine te salvezi singur şi îţi continui viaţa trecând peste toate, decăt să închei într-un punct al evoluţiei, fără a ajunge la final. Aminteşte-ţi mereu că sănătatea ta este mai presus de orice lucru, o comoară ce trebuie preţuită enorm şi ai grijă de tine, căci înafară de tine, cine?

Eu am apelat deja la o asigurare de sănătate privată, sper că şi tu o vei face în curând.

Ai grijă de tine!

Acest articol a fost scris în cadrul competiţiei SuperBlog 2014.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s