Călătorii cu pasiune

Cu toate că deja a trecut vara, destinaţiile turistice sunt căutate chiar şi în sezonul rece. Datorită emoţiilor pe care ni le provoacă şi amintirilor pe care ni le dăruiesc, sunt cu siguranţă pasiunea fiecăruia, deoarece călătoriile ne-au redat întotdeauna dorinţa de viaţă şi ne-au deconectat de la atmosfera anostă la care, mai mult sau mai puţin, suntem supuşi cu toţii uneori.

Sigur ne mai amintim şi acum acele vacanţe speciale de la sfărşit de iunie şi început de iulie, pentru care am economisit atăt de mult. Poate că unii au ales atunci destinaţii exotice, pentru a simţi nisipurile fierbinţi din Tenerife, căci ştim cu toţii că este un trend şi de ce nu am încerca şi noi această insulă despre care am auzit atâtea minunăţii? Sau poate am ales să explorăm întreaga Grecie, deoarece suntem atraşi de istorie. dar dorim de asemenea să ne relaxăm pe plajele mirifice la care ne stă gândul şi acum. Ne-am făcut nenumărate poze pe care le avem ca amintiri în albumurile prăfuite păstrare în biblioteca din sufragerie. Sigur ne-am cumpărat şi câte un suvenir pe care îl păstrăm pe noptiera din dormitor şi-l mai mişcăm puţin doar când ştergem praful. Abia dacă ne uităm la el, dar totuşi atunci când o facem ne induce acea stare de nostalgie şi dor, apoi te hotărăşti că vei alege o destinaţie şi pentru vara viitoare. Parcă ai merge în Male. Maldive şi Antalya, dar de România ai cam uitat. Şi Vatra Dornei este o destinaţie, să ştii.

Totuşi, ce ne face cu adevărat să alegem călătoriile ca o formă de a petrece timpul liber, ce face un sejur departe de casă să fie atât de special şi interesant? În general, suntem atraşi de ideea de nou şi ne dorim să mai descoperim câte ceva cu fiecare ocazie. Fie că e vorba despre cultură sau de acele nopţi erotice pe care le avem cu toţii, dar pe care preferăm să nu le împărtăşim şi cu ceilalţi. Le păstrăm în inimă, dar ce se-ntâmplă în junglă rămâne în junglă.

Îmi amintesc şi acum prima mea călătorie şi ceea ce m-a făcut cu adevărat să o ador. Cum am mai spus, extremistă din fire, am ales o destinaţie noncomformistă şi anume, o adevărată aglomerare urbană – Amsterdam. Pe lângă faptul că era convenabil ca şi preţ, iar eu sunt adepta economiilor, era o ocazie pentru mine să mă transform, pentru o săptămână, într-o cu totul altă persoană. Atunci când totul e nou, nu te cunoaşte nimeni şi ai certitudinea că nu ai nevoie să faci o anumită impresie, măştile cad şi inhibiţiile dispar. Eşti doar tu, cu adevărat şi eşti…sălbatic. Am aflat lucruri extrem de interesante şi m-am intersectat cu oameni minunaţi. Am descoperit detaliile unei alte culturi şi am încercat o altă realitate. Mă impresiona totul şi-mi simţeam toate dorinţele arzătoare acaparându-mi sufletul. N-aveam de gând să le reprim, aşa că nici nu pot să spun că am avut parte de prea multă odihnă cât am stat acolo, totuşi mă simţeam cu adevărat plină de viaţă. Nu judecam şi nu eram judecată pentru ceea ce făceam şi nici nu eram prea cuminte. Toţi am gustat măcar odată din viaţa de noapte, iar cum tinereţea se cere a fi trăită la maxim, n-am ratat nici shot-urile de tequila combinate cu cocktail-uri străine care au dus la pierderi de memorie şi poate şi de cunoştintă. N-am obiectat nimic nici când a venit vorba de mişcările dansurilor lascive şi melodiile pentru karaoke. Nu mi-au displăcut nici străinii alături de care am petrecut, dar n-am fost genul aventurilor de-o noapte, pe care spre surprinderea mea, le-am omis. Fiind prima mea destinaţie turistică, amintirile făcute acolo vor dăinui într-un colţişor al minţii mele mereu, iar locul care mi-a deschis nenumărate orizonturi şi mi-a oferit o cu totul altă perspectivă asupra vieţii va avea întotdeauna inima mea. Aşadar, ca şi destinaţie specială voi recomanda Amsterdam oricui, deoarece pe mine m-a lăsat cu gura căscată în cel mai bun sens posibil şi m-a făcut să iubesc travelling-ul.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Aş mai putea povesti multe, dar n-aş dori să uit să vă recomand şi câteva trucuri pentru o vacanţă specială. În îndelungata mea căutare de cât mai multe destinaţii noi ce să se încadreze în bugetul meu am dat peste CND Turism – Vacanțe Speciale şi programul work and travel in America. Asemănător unui sejur, totuşi mai lung, acest program aduce cu el beneficii cum ar fi şansa unei noi perspective asupra vieţii şi observarea şi perceperea unor noi culturi, experimentarea unor situaţii neobişnuite şi descoperirea abilităţilor tale de supravieţuire zilnică, dar şi câştigarea independenţei şi a maturităţii. Totuşi, în avantajele work and travel sunt încadrate multe alte lucruri, dar în principal faptul că poţi descoperi America, ai posibilitatea de a vizita oraşele preferate şi poti lucra în acelaşi timp este, după părerea mea ceea ce face acest program să merite să fie încercat. Totuşi, trebuie să ştii că se adresează studenţilor înscrişi la cursuri de zi în universităţi acreditate, de stat sau particulare.

Este ceva nou şi diferit, iar pe mine sincer mă roade curiozitatea şi aş vrea din toată inima o şansă pentru a-l încerca. Deci, dacă eşti student, ce mai aştepţi? Te poţi înscrie chiar acum. Iar dacă nu-ţi surâde aşa mult programul sau vrei să petreci la celălalt capăt al lumii chiar de revelion, încă există şi alte oferte turistice peste care ai putea să-ţi arunci privirea oricând.

Aş vrea să aud şi de la tine, ţie unde ţi-ar plăcea să călătoreşti sau care este următoarea destinaţie de pe lista ta de vacanţă? Să dăm frâu liber spiritului nostru într-un loc necunoscut şi să sperăm că ne simţim bine cu toţii oriunde am merge în lume.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s