Hunger Games – Sfidarea

Odată ce citești primul volum al trilogiei Hunger Games, nu poți sta prea departe de celelalte două. Asta am pățit eu, iar în mâinile mele a ajuns și volumul doi al seriei, Sfidarea.
Pot să afirm că a fost chiar peste așteptările mele, reintroducându-mă în miezul acțiunii și în suspans încă de la primele pagini. De data aceasta, cartea bate filmul, iar detaliile existente doar în ea fac diferența.

imageDupă cum știm din volumul întâi, Jocurile au fost câștigate de Katniss și Peeta, cei doi îndrăgostiți născuți sub o stea potrivnică, care acum urmează să aibă o viață ușoară, ca orice câștigători, numai că lucrurile nu stau chiar așa. Nenumărate nedreptăți se abat asupra Panemului, iar președinrele Snow pare să nu se oprească doar la maltratarea câtorva rebeli în public. Katniss a stârnit o adevărată revoluție, iar adevăratele Jocuri abia acum încep și cu toate că situația este condusă de Capitoliu, nimeni nu are de gând să se lase mai prejos, Jubileul Pacificării schimbând totul și făcând întreaga populație să acționeze.
Personal, am adorat întreaga acțiune presărată cu nenumărate emoții. Pierderile celor dragi, maturizarea tuturor și caracterul total schimbat al personajelor. Ceea ce mi-a displăcut oarecum, a fost atitudinea copilăroasă a lui Katniss, aceasta fiind condusă de frică și de prea multă iubire pentru a-și da seama ce se întâmplă în jurul ei. Față de volumul 1 în care a fost cu adevărat puternică și gata de luptă, în acesta mi s-a părut slabă, ceilalți fiind gata să-și dea viața pentru ea și salvarea libertății districtelor, în timp ce Katniss se gândea numai la Peeta, sentimentele ei pentru acesta din urmă fiind, defapt, confuze, datorită existenței lui Gale.
Totuși, ultimele pagini ce conțin răspunsurile la miile de întrebări pe care ți le pui pe tot parcursul romanului, faptul că intriga și setea de a citi mai mult și cel mai important, relativa introducere în acțiunea ultimului volum te fac să uiți de orice neplăcere ai avea și să iubești până la nebunie cărțile.
Abia aștept să termin trilogia, deși cu siguranță la sfârșit voi fi cu inima sfâșiată și-mi voi spune în sinea mea “S-a terminat, dar e doar o carte”, dar sunt sigură că voi trece peste asta, având alte cărți de citit. Poate voi căuta chiar mai multe cărți scrise de Suzanne Collins, deoarece a ajuns deja, scriigoarea mea preferată.
Și, dragă cititorule, dacă nu ai citit trilogia până acum, chiar nu știi ce pierzi! Trebuie să o faci, sau măcar să încerci, căci apoi, probabilitatea de a citi continuu, fără a te putea stăpâni, esti foarte mare!

Pe data viitoare, iar până atunci, lecturi plăcute!

Advertisements

One thought on “Hunger Games – Sfidarea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s