Books of the month

Luna asta mi-am propus să citesc doar ce mai am prin bibliotecă și să nu mai profit deloc de reducerile de la libris sau elefant, dar evident, am eșuat exact cum fac întotdeauna. Așa că numărul cărților din bibliotecă a crescut cu 16 bucăți, pe care cu siguranță sper să le savurez cât de curând!

image

1. Starters de Lissa Price.

De aceasta am făcut rost acum o săptămână, gândindu-mă că voi avea nevoie de ceva asemănător după ce citesc Hunger Games.
“Fanii seriei Jocurile Foamei vor îndrăgi aceast roman.” – Kami Garcia, coautoarea seriei Cronicile Casterilor

Având în vedere acest reper critic regăsit chiar pe copertă, mi-am spus imediat “de ce nu?” și am adăugat-o în coș. Cartea tratează alegerea unei fete de a fi altcineva atunci când părinții ei sunt morți, fratele bolnav, iar această salvare este singura. Și bineînțeles, acțiunea are ca reper spațial, viitorul. Ca să fiu sinceră, nici eu nu știu exact despre ce este vorba, dar abia aștept să o încerc!

2. Orașe de Hârtie de John Green.

Până acum nu aveam nicio carte scrisă de Ion Verde în rafturile mele, așa că, după impresia pe care mi-a făcut-o “Căutând-o pe Alaska” (mulțumesc prietenei mele, Cristina, pentru că mi-a împrumutat-o) m-am hotărât că și “Orașe de hârtie” merită. Subiectul? Dispariția unei fete și băiatul fiind în căutarea ei. Se aseamană foarte mult cu povestea Alaskăi și poate și cu “De 19 ori Katherine”. Tocmai de aceea mă întreb cum va fi și dacă va reuși Quentin să o găsească pe Margo. Ei bine, nu știu, dar sunt hotărâtă să aflu!

3. Hunger Games de Suzanne Collins

Imediat ce le-am achiziționat le-am și terminat! Pur și simplu nu m-am putut desprinde de ele. Știu sigur că vor rămâne în biblioteca mea mult timp de acum încolo, iar recenziile celor trei volume pot fi găsite aici, aici şi aici.

4. Jocul lui Ender de Orson Scott Card

Iar acum, pentru că-mi doresc atât de mult să ies din tiparul cărţilor citite de mine, acest roman SF, a cărui acţiune este plasată într-un viitor în care rasa umană este aproape distrusă de aşa numiţii “gândaci” spaţiali, ar fi o alegere destul de bună. Exact aşa cum îmi place mie, personajul principal, Ender, promite să intrige cititorii fiind unul dintre acele genii de care are nevoie omenirea. Acestea fiind spuse, mă aştept la un SF de excepţie care să mă facă să vreau şi celelalte volume ale seriei, dar şi seria paralelă ei. Nu vreau să-mi limitez orizontul doar la cărţi fantasy sau romance, aşa că sper să revin cu o recenzie asupra primei mele cărţi “diferite”.

5. Fahrenheit 451 de Ray Bradbury

Ei ei ei, însfârşit am făcut rost şi de ceea ce voiam de 2 ani. A fost un cadou şi mă bucur enorm că o am! Câte cărţi “din viitor” au ajuns în biblioteca mea, oh! Totuşi, nu pot spune că este plină de fantasy, la fel ca şi restul. Este mai mult o previziune asupra viitorului, noi având capacitatea acum de a observa cum predicţiile autorului se adeveresc.

La vremea când au fost scrise aceste pagini din roman, adică în urmă cu șaizeci de ani, la începuturile televiziunii, nimeni n-a acordat atenție previziunilor lui Bradbury. Uitați-vă acum pe diferite canale ale televiziunilor din România. Ce veți descoperi? Tot felul de talk-show-uri (în care telespectatorii sunt rugați să-și dea cu părerea prin SMS) și în care, indiferent de tipul emisiunii (divertisment, politică, etc.) personaje de pe ecran se ceartă, se insultă, se bălăcăresc. – BookMag

6. Academia Vampirilor de Richelle Mead

Uite că am şi toată Academia Vampirilor, cu toate că nu toate părerile asupra ei sunt pro. Am vrut să o încerc personal şi, ştiind că sunt îndrăgostită de cărţile, filmele şi serialele cu vampiri, pare o alegere destul de bună. Staţi pe aproape, în curând voi reveni cu recenzii pentru ea!

Dar tu, ce ţi-ai cumpărat în ultimele luni? Chiar sunt nerăbdătoare să aflu. 🙂

Lectură plăcută şi pe data viitoare!

Advertisements

3 thoughts on “Books of the month

 1. Omg! Si eu imi doresc tare mult cartea lui Bradbury, tocmai azi mi-am adus aminte de ea cand am vazut ca o colega o citea. Adevarul e ca am aflat de aceasta carte citind cartea “Biblioteca umbrelor” (aparuta la Polirom), aceasta devenind una dintre cartile mele preferate.

  Like

  1. Eu zic că merită să cumperi cartea dacă întradevăr ți-o dorești. Am început-o în seara asta și e chiar foarte ușor de citit. Sper să o încerci.

   Like

   1. Cu siguranță o voi cumpăra (și bineînțeles, apoi o voi citi), însă nu cred că într-un viitor foarte apropiat deoarece momentan am chiar multe cărți de citit și aș vrea să mă concentrez pe ele mai întâi.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s