Concurs cu PREMIUL LA ALEGERE!

Astăzi e o zi mare mare mare! Începe luna februarie, cea a îndrăgostiţilor şi după cum cu toţii ştim, până pe 14 februarie lumea va căuta un cadou, fie pentru iubit(ă) fie pentru alte persoane care contează. Ei bine, la ce m-am gândit eu? La un concurs, bine înţeles. Şi nu orice fel de concurs, ci unul cu premiul la alegere.

image

Să-ţi spun despre ce este vorba, mai exact. Voi pune în joc 4 cărţi. 3 poveşti de dragoste, care să se încadreze în atmosfera aceste luni şi una puţin diferită, cu vampiri, pentru că ştiim că suntem îndrăgostite de ei până peste urechi. Titlurile sunt:

1. Turistul Nopţii de Katherine Marsh (217 pagini de la editura Rao)

descărcareEu una am fost impresionată de această carte, cel mai mare avantaj al ei este că se citeşte foarte uşor. Acţiunea este centrată în jurul aventurilor lui Jack Perdu care, în căutarea mamei sale de mult dispărută, o întâlneşte pe Euri, fata ce reuşeşte să-i schimbe pentru totdeauna viaţa şi-l poartă prin meleagurile lumii celor plecaţi dintre noi. Şi uite aşa începe o poveste ingenioasă în care, la un moment dat, Jack se vede îndrăgostit de Euri.

O DOAMNE! A fost una dintre primele cărţi pe care le-am citit fără pauză şi, întradevăr, m-a ţinut cu sufletul la gură pe tot parcursul ei. Recenzia poate fi găsită aici, cu mai multe detalii de care aveţi nevoie.

2.  Ce ne spunem când nu ne vorbim de Chris Simon ( 251 pagini de la editura TREI)ce-ne-spunem-cand-nu-ne-vorbim_1_fullsize

Recent am citit şi “Ce ne spunem când nu ne vorbim” şi vreau să spuncă, povestea de dragoste dintre floarea soarelui şi zmeul albastru, deloc clişeică, a fost întradevăr o provocare pentru mine. Recunosc că, la primele pagini, n-a fost cine ştie ce pentru că nu reuşeam să-i dau de căpătâi. Detaliile se îngesuiau şi nu aveam ceva concret din care să înţeleg toată povestea. Totuşi, am hotărât să o continui şi am realizat imediat că merită osteneala. Am scos câteva citate foaarte interesante din ea şi mi-au dat destul de mult de gândit.

Cu toate că de data asta nu vă trimit la o recenzie pe blog-ul meu, deoarece nu am apucat încă să fac şi acest lucru, vă invit să aruncaţi o privire la alte păreri, pe blog-ul Andreei şi vi-o recomand cu drag, fie că o cumpăraţi fie că intraţi în concurs.

iubitul-virtual_1_fullsize3. Iubitul Virtual de Kate Brian (334 pagini de la editura Leda)

Ne întoarcem în liceu, la iubirile cu năbădăi şi bileţelele din orele de istorie, citind “Iubitul Virtual”. Ne relaxăm puţin amintindu-ne de vremurile bune sau, dacă încă eşti adolescent, aşa ca mine, înveţi ceva din această carte. Morala? Să nu te laşi niciodată păcălit de aparenţe! Cu toate că pare poate puţin copilăroasă, mie tocmai din cauză că te atrage cu uşurinţă şi nu e greoaie, mi-a plăcut cel mai mult.  Ei bine, mai mult nu pot să spun, rămâne la latitudinea voastră dacă o încercaţi sau nu.

 

4. Spintecătorul (Jurnalele lui Stefan #4) bazat pe romanele lui L.J. Smith şi pe serialul de televiziune “Jurnalele Vampirilor” (285 pagini de la editura Leda)625591_452051488162064_341707247_n

Ultima, dar nu cea din urmă, este o altă aventură de-a lui Stefan Salvatore, înainte de a o întâlni pe Elena Gilbert. Damn, cât îmi place acest vampir! Vouă nu? Genul acela total diferit, care încearcă să fie bun, să-şi spele păcatele şi să schimbe lumea, pe mine cel puţin mă impresionează. Cine ştie serialul sigur va îndrăgi această carte. Eu cel puţin, pe asta am citit-o prima, sărind peste primele 3 volume, iar dacă-i cunoşti pe vampirii Salvatore din Mystic Falls, poţi face şi tu acelaşi lucru, fără a avea probleme de întelegere. Ce zici, te bagi?

 

Şi acum că am terminat cu prezentarea premiilor, probabil vă întrebaţi ce trebuie să faceţi pentru a le câştiga. Ei bine, nimic dificil. Întâi dă follow acestui blog, prin email dacă nu ai cont de wordpress, dă like paginii de facebook a blog-ului pe care o găsiţi aici, thumbs-up şi apoi share acestei postări pe profilul tău de facebook şi desigur, în secţiunea pentru comentarii, scrie răspunsul la următoarea întrebare: Ţie îţi place să citeşti? Dacă da, ce te atrage cel mai mult la acest hobby şi de ce? Să nu uiţi să-ţi adaugi numele complet, email-ul, link-ul postării în care ai dat share şi numărul cărţii pe care ţi-o doreşti.

Aştept răspunsuri cât mai sincere şi creative. Vă anunţ că vor exista doi câştigători, unul ales de către mine, iar celălalt cu ajutorul random.org. Înscrierile ţin până pe 13 februarie, ora 23:59, norocoşii urmând să fie anunţaţi pe 14 februarie. În caz că vei fi unul dintre fericiţii câştigători, te rog să faci print screen confirmării de subscribe a blog-ului, mulţumesc.

 

Succes şi fie sorţii întotdeauna de partea voastră!

 

Advertisements

13 thoughts on “Concurs cu PREMIUL LA ALEGERE!

 1. Da, îmi place să citesc, deoarece cititul este precum o meditaţie, o inspiraţie care ne poate ajuta în drumul carierei, oricare ar fi aceasta. Cititul ne ajută şi totodată “ne hraneşte” cu o vastă cultură, de care ne vom folosi o viaţă-ntreagă. A citi este o plăcere, nu o obligaţie. Cat timp citim din obligaţie, nu se mai poate numi un hobby. îmi doresc prima carte, “Turistul Nopţii”, fiindcă mi-a atras atenţia recenzia deosebită realizată de un om minunat 🙂

  Liked by 1 person

 2. nume complet/fb: Anca Ciochina
  mail: ancatd@yahoo.com
  share: https://www.facebook.com/anca.ciochina.9/posts/969892856362053?pnref=story
  particip pentru oricare din cartile 1, 3, 4

  Daca imi place să citesc? Dumnezeule, sunt dependenta de citit, daca nu imi iau doza zilnica fac urat. De ce? Pentru că e o modalitate unica de a trai 1000 de vieti, pentru ca fiecare pagina pe care o dau ma ajuta sa descopar lucruri noi. Pe mine cititul ma ajuta sa inteleg lucruri pe care poate altfel nu le-as intelege, ma ajuta sa vad ca exista si oameni diferiti, uneiro chiar imi arata cum se aplica o anumita teorie. Si mai presus de orice, pentru ca ma face fericita. Fiecare rand pe care il citesc ma face fericita.

  Liked by 1 person

 3. Nume: Gheorghiev Alexandra Ioana
  Email: ioana_animalx_hiena@yahoo.com
  Share: https://www.facebook.com/gheorghiev.alexandra/posts/804589642946091?pnref=story
  Particip pentru cartile 1, 2 si 4

  Normal ca imi place sa citesc chiar daca am preferinte la anumite carti. Cand citesti nu ti dai seama cand trece timpul pentru ca o carte te face sa visezi cu ochii deschisi. O carte te face sa-ti creezi propria ta lume de basm si sa realizezi ca unele vise pot devenii realitate. Cititul ne face mai cultivati si mai increzatori de sine.

  Liked by 1 person

 4. Nume facebook : Julia Julia
  Share :https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1536158863299746&id=100007169415628&pnref=story
  Te urmaresc pe wordpress ❤
  Email : mijdragutza@yahoo.com
  Particip pentru cartea 1.
  Ca raspuns la intreberea ta, pot sa spun ca plaerea de a citi s-a transfrmat in pasiune. Am atins recordul de 80 de carti anul trecut, anul asta sper sa il intrec. Pana acum am 10 carti citite si vreau sa fac sun un articl despre ele. Ce ma atrage? Pot sa spun ca nu sunt mule carti care imi plac, fiecare carte incepe sa aiba aceiasi desfasurare a actiunii ca toate celelalte, de aceea apreciez foarte mult cartile care ies din tiparul obisnuit. Recunosc ca nu citesc carti premiate de Oscar, pentru ca eu am alte criterii de jurizare. Fiecare autor isi etaleaza munca in felul lui.

  Liked by 1 person

 5. Nume facebook : Raluca Trenchea
  Share:
  Te urmăresc pe wordpress ^_^
  E-mail : lady_kira12@yahoo.com
  Particip pentru cartea numărul 1.
  Nu, mie nu îmi place să citesc. Ador să citesc. Iubesc cărțile. De ce? Pentru că unele sunt inspirate din viața reală, altele sunt produsele transfigurării realității în ficțiune. Este un sentiment uimitor cum niște aripi de hartie te pot purta prin toate stările sufletești, de la ras la plans, la compasiune și frică.Cine nu citeşte, trăieşte o singură viaţă. Cine citeşte, trăieşte zeci de vieţi în acelaşi timp fără doar şi poate. Dacă vrei să trăieşti o viaţă creativă, trebuie să-ţi pierzi frica de a greşi. Ochii îmi sunt role de film, ei schimbă imaginile în funcţie de carte, pagină, rând, propoziţie. Cărţile îmi sunt prieteni, călăuzitori şi maşini de oprit timpul. Ele îmi împrumută aripile lor firave şi îmi şoptesc printre sutele de pagini că încrederea te face să reuşeşti să zbori.
  Și unde citesc eu? Citesc peste tot: în pat; la birou; pe scaun; pe canapea; pe jos; în cadă; pe balcon; în bucătărie; pe faleză; în timp ce merg pe stradă; în timp ce ascult muzică; în timp ce mănânc; în cabană; în umbrar; la plajă; la bunici; la şcoală; sub bancă; înainte de culcare; dimineaţa; noaptea; înainte de şcoală; sâmbăta şi duminica sunt zile sfinte; după-amiază; după prânz; la geam; lângă perete; pe spate; cu spatele amorţit; cu bubulicii lângă mine; singură; în compania altora; cu mama; cu Andreea; cu Delia; când sunt veselă sau supărată; când vreau să-mi împrospătez latura artistică…citesc când trăiesc; când dorm; chiar şi în vis eu tot citesc….
  Pauzele mi le petrec citind în timp ce învăț pentru teste, sau mănanc sau ascult muzică. Toți colegii mei mă întreabă ce mai citesc. Și recent am fost la clubul de lectură, care a fost anulat. M-am simțit groaznic pentru că voiam să cunosc cititori și să schimbăm titluri, opinii, ganduri, dar nu s-au arătat decat vreo 10 persoane, fapt care a dus la renunțarea lui.
  Ce ador cel mai mult la cărți este că îmi regăsesc cuvintele în frazele lor atunci cand nu știu cum mă simt, și faptul de a mă regăsi acolo mă copleșește de bucurie tristă, și acesta este un sentiment uimitor, să simți că ești în viață.

  Liked by 2 people

 6. Nume complet: Popa Cristina-Andreea
  Share: https://www.facebook.com/cristina.andreea.9440/posts/766314940117083?notif_t=like
  E-mail: cristina.an96@yahoo.com
  Particip pentru cartea nr. 3

  Da, imi place sa citesc deoarece pentru mine reprezinta un mod placut si relaxant pentru a-mi petrece timpul si in acelasi timp invat lucruri noi, desprind diverse idei, imi dezvolt imaginatia si vocabularul. Imi place in special faptul ca fiecare carte ma intoduce intr-o lume noua, diferita si in care ma transpun in pielea personajului simtindu-i parca toate trairile si sentimentele.
  Cititul, pentru mine reprezinta singura modalitate de evadare din realitate si de aceea imi place asa de mult si ma face sa ma simt f fericita.

  Liked by 1 person

 7. Deja ne cunoastem, Alexandra Ali 🙂

  Share: https://www.facebook.com/alexandra.ali.7739/posts/349720171887813

  Emailul oricum il stii de pe pagina de FB,

  Citesc de o groaza de ani deja, mai bine de jumatate din viata mea. La inceput a fost curiozitatea, apoi scoala cu obligatiile ei, dar, printre ele, am aflat si placerile “interzise” ale cititului de altcevfa decat a lecturii scolare. Asa am ajuns sa citesc Umberto Eco cu Numele Trandafirului in ora de latina, cu dictionarul de latina langa mine, in pauze; Luis Sepulveda imprumutat de la profesoara de spaniola. Mi-ar fi placut sa am mai multe carti, dar bibliotecarele deja ma cunosteau: biblioteca liceului, cea de cartie, cea judeteana si veneam incarcata de carti.

  Citesc aproape orice, nu m-am hotarat inca daca sa citesc horror sau nu, dar anul acesta ii voi da o incerca. Citesc pentru ca ma relaxeaza, pentru ca evadez, de cele mai multe ori, din fata unei realitati prea plictisitoare ori prea dure; citesc pentru a calatori departe, peste mari si tari, in lumi paralele, in trecut si in viitor, pentru a cunoaste tari, civilizatii, personalitati sau oameni simpli; citesc pentru a ma indragosti de personajele perfecte, asa cum numai in carti si in filme exista; citesc pentru ca asa sunt eu: o bufnita cu ochelari, cu o carte in mana. Sunt mult mai multumita de viata mea cu o carte la purtator, decat fara una. Sunt fericita cu nasul cufunfat intr-o carte.Asta sunt eu: citesc, deci exist! 🙂

  Like

 8. Nume Pop Cornelia
  fb Cornelia Cornelia
  email extraecstasy@yahoo.com

  Particip pt cartea nr 2

  Da, imi place tare mult sa citesc deoarece descopar alte lumi. Cu gandiri , obiceiuri si intamplari total diferite .Este o experienta unica sa traiesti povestea odata cu personajele si chiar sa te identifici cu unele dintre ele .

  Like

 9. Multumesc pentru invitatia la concurs, imi incerc si eu norocul ca de fiecare data. Ador sa citesc pentru ca ma relaxeaza, bindispune si de fiecare data pot sa visez cu ochii deschisi. Daca la inceput era o necesitate, acum a devenit ca un drog, zi de zi trebuie sa ma bucur de cateva pagini. Ar fi frumos daca oamenii ar alege sa evadeze macar o parte din timp prin asemenea metoda, este o experienta inedita.

  Succes tuturor

  Nume facebook : Dragan Milica
  Share:https://www.facebook.com/d.milica2
  E-mail : stancu@ya.milica@yahoo.com
  Particip pentru cartile 2 si 3.

  Like

 10. Da,îmi place să citesc. Probabil multă lume o să scrie niște mini-compuneri cu care probabil o să te farmece,dar nu și eu . Cititul pentru mine este o calitate! Când cineva mă întreabă de o anumită carte și eu știu la care se referă ,o data ce am citit-o,îmi conturează o anumită părere despre aceea persoană . Cărțile pentru mine sunt .. Un fel de mod egocentrist prin care-mi îmbogățesc inteligența ! Cu cât citesc mai mult ,cu atât mă simt mai “cool”, mai dezvoltat,mai .. nou! Să citesc bestsellere pentru mine e un lucru fabulos! Să poți să citești exact ce au citit si răscitit milioane si milioane de oameni ,ma face să ma gândesc la tot felul de lucruri și să-mi găsesc inspirația. Cel mai mult iubesc la cărți ,autorii : cum un singur univers(adică o singura personaitate) poate concepe alte și alte zeci de universe(cărți) care pentru unii nu se vor termina niciodată ,nici după moartea autorului, nici după citirea altor zeci de cărți ,nici după trecerea anilor . Nu pot să mă rezum doar la un singur răspuns ,de aceea încerc să găsesc propriul citat referitor la cărți care să satisfacă cât alte milioane de cuvinte.
  Cartea pe care mi-o doresc este 1. Turistul Nopţii de Katherine Marsh .

  Like

 11. Hello,

  Am dat share aici: https://www.facebook.com/andrei.cioata.5/posts/603349276478073
  Urmăresc blogul cu E-mail: andrei.cioata17@yahoo.com
  Like: Andrei Cioată

  Cititul este una dintre valorile noastre superioare, alături de scris și gândit. Nu vreau să-mi antrenez imaginația în a-și creiona o lume fără cărți, fără pagini pe care să le întorci și fără personajele mele preferate. Lectura înseamnă creație de oameni și de viață, de spirit, de energie, de destine și emoții. Atunci când citești o carte, nu numai că îți transpui ființa într-o lume dominată de propriile tale regulă- că așa este, până la urmă, nimic nu te împiedică să-ți imaginezi personajele așa cum vrei tu-, dar și trăiești o altă viață. Cunoști alți oameni, stabilești noi relații, îți faci noi dușmani (de ce nu?), verși lacrimi pentru personajele și trăiești aceleași emoții ca și personajele, poate chiar la o intensitate și mai mare. După cum și Fernando Pessoa spune: „Citesc- pentru că viața mea nu îmi ajunge”. După cum ți-am spus, draga mea Angela, cititul înseamnă creația supremă a unui artist, podul de legătură dintre „noi” și „superior”. Cititul înseamnă o nouă viață, astfel cum ne putem explica faptul că am reușit să: participăm la balurile lui Jane Austen, să fim alături de Jane Eyre, să trăim aceleași emoții pe care le trăia și Anastasia din „50 shades”, să luptăm alături de Katniss Everdeen și Peeta, să plângem pentru Rue, să trăim cuvintele cu care a trăit Leslie din „Hoțul de cărți”, să ne trezim alături de Scarlett O`Hara pe Tara- pământ crud, și să râdem atunci când Mammy o admonesta pentru că purta corsetul mult prea strâns pentru talia ei firavă. Sau să plângem alături de destinul tragic al celor doi iubiți din „Sub aceeași stea”. Oh! Sau alături de minunata de Alice Munro, vântul cald dintr-o zi de toamă, femeie minunată care îți atinge sufletul cu pana unui condei! Sau, sau… Oh, există atât de multe oportunități. Nu-mi explic altfel! De fiecare dată când citesc (oh, și mai ales în zilele ploioase și când vântul tomnatic bate în geam), mă sustrag din această lume dominată de material, de teluric și efemer, această lume în care nu mai sunt mulți, din păcate, care pledează pentru valori morale, și mă închid într-un univers dominat de tot ceea ce e mai frumos și mai cum vreau eu.

  Lectura este cea mai bună cale de a învăța studierea succeselor și eșecurilor. Știi că toc­mai ai ter­mi­nat de citit o carte bună dacă după ce ai întors ultima pagină te simți ca și cum ai fi pier­dut un bun pri­e­ten și cunoști un om după cărțile pe care le citește. Da, întocmai, cititul ajută și la cunoașterea naturii umane, tipologiilor și felului în care oamenii, uneori mult prea nepăsători, își disimulează „mutra, gândul, glasul”, ca să-l citești și pe poetul nostru Eminescu. Ceea ce mă impresionează cu adevărat este o carte care, după ce-ai terminat-o de citit, te face să-ți dorești ca autorul ei să fi fost un minunat prieten de-al tău, pe care să-l fi putut suna oricând îți doreai! Oricând! Cititul este singurul mijloc prin care alunecăm, involuntar, adeseori neajutorați, în pielea altcuiva, în vocea altcuiva, în sufletul altcuiva. În „altcineva”!

  Cred că te-am plictisit, dar, eh, ce să-i faci? When is about „books”. 🙂 Aș dori tare mult „Ce ne spunem când nu ne vorbim”.

  Like

 12. Buna!Meseria mea este bibliotecar,dar nu profesez(asta e o alta poveste,ce are legatura cu traiul in Romania),si mi-am ales aceasta specializare tocmai din dragoste pentru carti si implicit pentru citit(pentru ca mai sunt si care au carti dar nu au citit una).Aceasta apsiune mi-a fost insuflata de parinti care imi cumparau carti,pe langa cele pe care le aveau de cand ai citit in tinerete.
  De ce-mi place sa citesc?Un motiv ar fi ca ma relaxeaza si apoi se adauga si altele,despre care as putea sa scriu pagini intregi,cum ar fi multimea de informatii(despre autor,locuri,trairi,etc.).
  Gianina Porojan
  gianinaprjn@yahoo.com

  Imi doresc prima carte(optional a doua).

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s