Gayle Forman – If I Stay

Tilul cărţii: Dacă aş rămânedaca-as-ramane-editie-film_177419_1_1409645981

Autor: Gayle Forman

Pagini: 217

Editura:  RAO

O puteţi achiziţiona de pe elefant, aici sau de pe libri, aici.

E chiar ironică expresia “a te pune cu burta pe carte” atunci când eu tocmai de carte trebuie să mă las. Dar eşuez lamentabil întotdeauna când încerc să aleg cartea de mate în detrimentul unui roman de aventură sau de dragoste.

Şi uite aşa, am citit şi “If I stay” de Gayle Forman într-o singură zi, pentru că atunci când am început-o, n-am mai putut s-o las din mână. Este atât de frumoasă, încât atunci când o începi timpul nu mai are nicio relevanță pentru tine. Uiți de tot și toate și citești, citești, citești. Cel puțin, că nici n-am realizat din prima cum și când am citit cele 200 de pagini.

Ei, dar probabil aveți idee de cât de frumoasă este povestea în sine chiar din film. Dar, dacă filmul m-a făcut să plâng, am zis să cait și cartea și poate va avea același efect asupra mea. Nici pe departe! Datorită detaliilor și a faptului că am putut să pătrund puțin mai adânc în mintea Miei, am fost silită să reflectez asupra unei sumedenii de lucruri: Ce vor face cei dragi după pierderea mea? Cum voi muri? De ce mi-ar fi mie frică de moarte? Sunt doar câteva dintre ele.

Cum ar fi dacă aș rămâne? Cum m-aș simți dacă m-aș trezi fiind orfană? Să nu mai simt niciodată mirosul pipei tatei? Să nu mai stau niciodată lângă mama, vorbind încet în vreme ce ne ocupăm de vase? Să nu-i mai citesc niciodată lui Teddy un capitol de Harry Potter? Să stau fără ei?
Nu sunt sigură că aceasta este o lume căreia îi mai aparțin. Nu sunt sigură că vreau să mă trezesc.

Mie una îmi place la nebunie o carte care mă face să gândesc, așa că vă recomand și vouă s-o încercați și să-mi spuneți ce întrebări v-ați pus.

Lectura plăcută și pe data viitoare!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s